TR EN

Maharetli eller tatlılarını Nadir Güllü’nün beğenisine sundu

Giresun Ticaret Borsası tarafından 'Fındıklı Giresun Burması' tatlı yarışması düzenlendi.

Jüri üyeliğini, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Onursal ve Karaköy Güllüoğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ve BAKTAD yönetim kurulunun yaptığı yarışmanın final gününde beş kadın yaptıkları tatlılarla tüm maharetlerini sergilediler.

Yarışma öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü, emek isteyen el sanatlarının zor, tatlı yapmanın da dikkat isteyen bir iş olduğunu söyledi. Giresunlu kadınların bu işte çok istekli olduklarını gördüğünü kaydeden Güllü, “Bu yarışmanın Giresun fındığının dünyaya tanıtılmasında çok etkili olacağına inanıyorum. Bu zamana kadar hep fıstık ve ceviz kullandık. Sadece sütlü nuriye tatlısında fındık kullanıyoruz. Ama fındığın da baklavada olabileceğini göreceğiz. İnanıyorum ki kendi firmamda da Giresun burma tatlısını satabilirim. Hem Giresun’un hem fındığın tanıtılmasına katkı sağlayacak” dedi.

Karakoy Kurumsal